21:46 07.11.2019

Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС

2 хв читати
Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Швеції, Швейцарії, Грузії, Мексики та ЄС

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Королівства Швеція, Швейцарської Конфедерації, Грузії, Мексиканських Сполучених Штатів і Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Глава держави привітав Тобіаса Тиберга з початком його місії в Україні на посаді Посла Королівства Швеція. Володимир Зеленський подякував шведському послу за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави і підкреслив важливість збереження позитивної динаміки, досягнутої в двосторонній торгівлі", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Офісу президента України в четвер увечері.

Під час зустрічі з послом Швейцарської Конфедерації в Україні Клодом Вільдом, Зеленський зазначив розвиток двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

"Глава держави подякував за підтримку і допомогу, яку надає Україні Швейцарія, позитивно відзначивши готовність швейцарської сторони прийняти Міжнародну конференцію з реформ в Україні в 2021 році", - зазначили в Офісі президента.

Крім того, президент України запросив президента Швейцарії здійснити візит в Україну.

Під час розмови з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе президент наголосив на стратегічному характері українсько-грузинських відносин.

"Було наголошено на важливості продовження конструктивної взаємодії в рамках міжнародних організацій та координації спільних зусиль на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції України та Грузії. Окрему увагу було приділено підготовці заходів на високому рівні в межах головування України в Організації за демократію і економічний розвиток - ГУАМ в 2019 році", - розповіли в Офісі президента.

З Послом Мексиканських Сполучених Штатів Ольгою Беатріс Гарсія Гієн Зеленський обговорив поточний стан і перспективи двостороннього співробітництва між країнами.

З новим послом Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом (Matti Maasikas) були обговорені перспективи європейської інтеграції України.

"Президент підкреслив, що європейська інтеграція та ефективне виконання Угоди про асоціацію з ЄС є стратегічним пріоритетом для України. Відзначено готовність нашої країни працювати над подальшим поглибленням секторальної інтеграції з Європейським Союзом у сферах енергетики, цифрової економіки, митного співробітництва, сприяння торгівлі, а також юстиції і внутрішніх справ", - підсумували в Офісі президента.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА