07:58 08.11.2019

Болтон відмовився від надання свідчень у Конгресі, пригрозивши судом

2 хв читати
Болтон відмовився від надання свідчень у Конгресі, пригрозивши судом

Комітет з розвідки Палати представників не видав порядку для надання свідчень колишньому раднику президента США з національної безпеки Джону Болтону після того, як його адвокат пригрозив звернутися до суду, якщо вона буде видана, повідомляє CNN.

"Він не з'явився, як його просили, сьогодні. Його адвокат повідомив нам, що на відміну від трьох інших відданих державних службовців, які працювали на нього в раді з нацбезпеки і виконали законний порядок, Болтон пообіцяв викликати нас до суду в разі, якщо ми надамо йому порядок для надання свідчень", - заявив телекомпанії чиновник комітету з розвідки.

Він додав, що законодавці висловлюють жаль з приводу рішення Болтона, але не зацікавлені в судових позовах з адміністрацією, які можуть тягнутися місяцями.

"Вказівка Білого дому про те, що він не з'явиться, додасть доказів тому факту, що президент перешкоджає Конгресу", - зазначив чиновник.

Зазначається, що демократи планують завершити розслідування в межах процедури імпічменту Трампа до кінця року, тому вони не зацікавлені судитися з Болтоном, рішення щодо якого буде прийнято, ймовірно, не так швидко

Раніше повідомлялося, що демократи в американському Конгресі хотіли б заслухати Болтона, якого вважають центральною фігурою в межах спрямованого на імпічмент розслідування 7 листопада.

Як повідомлялося, Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати українського президента Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування щодо діяльності на Україні Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента США.

Повідомлення про це передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Його на вимогу конгресменів передали їм для ознайомлення. Це повідомлення співробітника розвідки стало приводом для того, щоб спікер Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру розслідування, мета якого - визначити, чи можна оголосити імпічмент Трампу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА