14:14 08.11.2019

У Брюсселі не коментують законопроекту німецького уряду про пом'якшення Газової директиви ЄС для "Північного потоку-2", але моніторитимуть виконання

1 хв читати
У Брюсселі не коментують законопроекту німецького уряду про пом'якшення Газової директиви ЄС для "Північного потоку-2", але моніторитимуть виконання

Європейська Комісія не коментує законопроекту, внесеного урядом Німеччини до бундестагу, що спрямований на виключення газопроводу "Північний поток-2" з-під дії Третьої газової директиви, проте відстежуватиме виконання європейського законодавства національними урядами.

Так прокоментувала представник Європейської Комісії Міна Андрєєва провальне голосування відповідного законопроекту. "Як завжди, ми не коментуватимемо законопроектів. Тому ми не коментуватимемо конкретно цю дискусію. Але, як і для всіх директив, комісія моніторитиме національне транспонування всіма 28 державами-членами і стежитиме, якщо будуть якісь невідповідності", - констатувала вона.

Андрєєва наголосила, що комісія "віддана цілям Енергетичного союзу, що передбачає енергетичну безпеку, солідарність і створення диверсифікованого та конкурентного енергетичного ринку". "Для цього ЄС має чіткі правила, що застосовні до всіх трубопроводів, які використовують для транспортування газу на європейський ринок. І це (відповідальність) національних урядів застосувати газові директиви в національному законодавстві", - зазначила представник ЄК.

Як повідомлялося, бундестагу в ніч на п'ятницю не вистачило голосів для ухвалення поправок до Газової директиви ЄС. Тепер голосування перенесено на невизначений термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА