14:54 08.11.2019

Луценко, будучи генпрокурором України, присягнувся помститися Йованович - свідчення Кента у Конгресі США

2 хв читати
Луценко, будучи генпрокурором України, присягнувся помститися Йованович - свідчення Кента у Конгресі США

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв помститися екс-послу США в Україні Марі Йованович і надав адвокатові президента США Рудольфу Джуліані інформацію зі сподіванням на те, що це призведе до її відставки, заявив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент під час слухань перед трьома комітетами Палати представників.

"Ґрунтуючись на тому, що я знаю, Юрій Луценко, як генеральний прокурор, присягнувся помститися і надав Руді Джуліані інформацію зі сподіванням на те, що він поширить її, і це призведе до її відсторонення", - сказав Кент під час слухань, стенограму яких було оприлюднено напередодні.

За його словами, інші люди, зокрема заарештовані в США на початку жовтня 2019 роки Лев Парнас та Ігор Фруман, також намагалися підірвати становище Йованович.

Крім того, Кент розповів про розмову з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, під час якої він розказав про те, що Луценко здійснив приватний візит до Нью-Йорка та зустрівся з Джуліані.

"Під час тієї зустрічі він (Аваков - ІФ) дав мені знати, що Юрій Луценко, тодішній генпрокурор України, здійснив приватну поїздку до Нью-Йорка, під час якої він зустрівся з Руді Джуліані. Я запитав, чи знав він, якою була мета, і міністр внутрішніх справ Аваков сказав - "полити брудом". Я запитав, кого? А він відповів - багатьох людей. Я запитав його, кого? А він відповів - Марі, вас, інших", - пояснив Кент.

Він також додав, що причетними до руйнування репутації Йованович були так звані порохоботи.

"Я раніше згадував про так званих порохоботів, тролів у соціальних мережах, які активно підтримували (п'ятого президента України Петра - ІФ) Порошенка. І за десять днів до виборів, замість того, щоб атакувати Росію або політичних опонентів, як вони зазвичай робили, вони атакували посла Йованович і мене", - сказав представник держдепартаменту США.

Пізніше він додав, що "пан Джуліані кілька місяців вів кампанію, повну брехні та неправдивої інформації про посла Йованович".

Слухання Кента в Конгресі США відбулися 15 жовтня за зачиненими дверима. Раніше було оприлюднено стенограми слухань екс-посла США в Україні Марі Йованович і тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора. Всі вони відбулися у рамках розслідування про імпічмент президента США Дональда Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА