17:47 08.11.2019

Зеркаль: МС ООН повністю відхилив усі заперечення РФ щодо юрисдикції - це повна перемога

2 хв читати
Зеркаль: МС ООН повністю відхилив усі заперечення РФ щодо юрисдикції - це повна перемога

Міжнародний суд ООН повністю відхилив усі заперечення Російської Федерації щодо юрисдикції у справі про застосування і тлумачення конвенцій про протидію расовій дискримінації та про боротьбу з фінансуванням тероризму, заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Вітаю всіх нас і всю Україну з цілковитою перемогою. Сьогодні суд повністю відхилив усі заперечення РФ - з мінімальним рахунком 15 до 3, а іноді й одноголосно. Це рішення дає нам змогу рухатися разом із судом далі та доводити всій світовій спільноті факти порушення РФ міжнародного права, порушення прав людини", - сказала Зеркаль на брифінгу в Гаазі (Нідерланди) в п'ятницю.

"Ми дуже раді, що суд підтримав усі прохання України, ми рухаємося далі за повною програмою. У нас немає жодних обмежень", - наголосила вона.

Говорячи про те, як розвиватимуться події, заступник міністра зазначила, що суд розглядатиме позов по суті. "Суд має здійснити свій аналіз того, як він бачить, скільки часу має бути надано Російській Федерації для підготовки їхнього меморандуму, і прийняти протокольний наказ. Після цього Росія має подати свій меморандум, із викладенням своєї позиції... І після того вже відбудуться слухання", - сказала вона.

"Росія вперше відповідатиме за порушення міжнародного права і за порушення прав людини. Це вперше в історії, коли вони за це відповідатимуть", - резюмувала Зеркаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА