18:12 08.11.2019

Супрун подасть апеляцію на рішення суду першої інстанції за її позовом до Дубінського

2 хв читати
Супрун подасть апеляцію на рішення суду першої інстанції за її позовом до Дубінського

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун має намір подати апеляцію на рішення Солом'янського районного суду Києва, який відмовив у задоволенні її позову до депутата та колишнього ведучого телеканалу "1+1" Олександра Дубінського.

"Сьогодні отримала новину про те, що суддя Солом’янського суду Києва Козленко відмовила у задоволенні мого позову. Наступного тижня дізнаємось обґрунтування такого рішення. Рішення Солом’янського суду щодо мого позову є поганим сигналом, адже означає, що люди на кшталт Дубінського можуть абсолютно безкарно далі генерувати фейки та атакувати тих, хто робить зміни на користь суспільства та держави. Щойно отримаємо обґрунтування рішення — подамо апеляцію. Буду тримати в курсі", - написала Супрун на своїй сторінці в мережі Facebook.

Екс-глава МОЗ вважає, що "суддя просто побоялася задовольнити наш позов, незважаючи на те, що нинішній народний депутат дозволяв собі поширювати брехню".

"Показово насправді те, що доки Дубінський не отримав мандат, суддя задовольняла клопотання, приймала докази та демонструвала бажання розбиратися у справі. Але щойно Дубінський став народним депутатом, суддя втратила інтерес до справи. Судова система, у якій статус чи посада людини, а не закон, є чинником, що впливає на рішення суду, є хворою та потребує докорінних змін", - наголосила Супрун.

За її словами, "адвокати Дубінського декілька разів змінювали свою позицію щодо того, ким усе-таки є їхній підзахисний - журналістом, який має право критикувати посадовців, громадянином, який має право на власну думку, чи народним депутатом".

"Наприклад, щойно йшлося про дотримання журналістських стандартів, адвокати перемикалися на дискурс про депутатство або акцентували увагу, що Дубінський позиціонує себе журналістом, проте доказів такої діяльності надати не могли. І так по колу", - зазначила Супрун.

Вона нагадала, що Міністерство охорони здоров'я і вона особисто "регулярно ставали об'єктами інформаційних атак Дубінського", тож 7 травня 2019 року Супрун подала позов до суду про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Як повідомлялося, у травні 2019 року Супрун подала до суду позов про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації проти Дубінського щодо оприлюдненої ним інформації про відмивання бюджетних коштів через фонд "Захист патріотів". Також Супрун назвала оприлюднені Дубінським матеріали "замовними" та спрямованими проти реформування системи охорони здоров'я.

Раніше, на початку травня, Дубінський на своєму сайті оприлюднив інформацію про розкрадання через громадську організацію "Захист патріотів", яку очолює чоловік Супрун Марко Супрун, 20 млн грн, виділених на підготовку та підвищення кваліфікації медперсоналу. МОЗ спростувало цю інформацію і заявило, що вона не підтверджена справжніми документами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА