18:42 08.11.2019

Рішення МС ООН про визнання юрисдикції розглядати позов України проти РФ може посприяти створенню спецтрибуналу у справі MH17 - Зеркаль

1 хв читати
Рішення МС ООН про визнання юрисдикції розглядати позов України проти РФ може посприяти створенню спецтрибуналу у справі MH17 - Зеркаль

 Рішення Міжнародного суду ООН про визнання юрисдикції у справі про застосування та тлумачення Конвенцій про протидію расовій дискримінації та фінансуванню тероризму може позитивно вплинути на питання створення спеціального трибуналу з розгляду кейсу про збитий лайнер Малазійських авіаліній, рейс MH17, у небі над Донбасом, вважає заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Я думаю, що це важливо не лише для України, думаю, що це також важливо для Нідерландів. Ми докладаємо спільних зусиль, щоб змусити Росію відповідати, та створюємо спеціальний трибунал у рамках Ради безпеки ООН", - сказала Зеркаль на брифінгу в Гаазі (Нідерланди) у п'ятницю.

За словами заступника міністра, Міжнародний суд ООН слухатиме цей кейс, і це, можливо, матиме вплив на позицію РФ у Радбезі ООН.

"Це (рішення Міжнародного суду ООН про визнання юрисдикції - ІФ) означає, що Росія нестиме відповідальність і виправдовуватиметься перед Міжнародним судом за те, як вона постачала зброю в Україну... Це означає, що і суд, і міжнародна спільнота будуть у змозі на власні очі бачити, що відбувалося, мати доступ до всіх матеріалів, тим паче, це може мати вплив на подальший розгляд питань створення того ж трибуналу (з розгляду справи про збитий MH17 - ІФ) у рамках Ради безпеки ООН", - підсумувала Зеркаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА