07:12 09.11.2019

Після рішення суду у боржників за житлово - комунальні послуги зможуть заарештувати майно і обмежити виїзд за кордон

2 хв читати
Після рішення суду у боржників за житлово - комунальні послуги зможуть заарештувати майно і обмежити виїзд за кордон

Після рішення суду, у громадян, які систематично не сплачують рахунки за житлово-комунальні послуги, зможуть заарештувати майно і обмежити виїзд за кордон, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"У Києві близько 5% споживачів системно не платять за житлово-комунальні послуги і накопичують суму боргу. Це близько 50 000 особових рахунків, які не платять усім виконавцям послуг і відмовляються реструктуризувати заборгованість. До таких боржників можуть бути застосовані санкції у вигляді арешту майна і обмеження виїзду за кордон", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті КМДА в п'ятницю ввечері.

Про це заявив генеральний директор комунального концерну "Центр комунального сервісу" (ЦКС) Андрій Щербина.

"Ми системно інформуємо споживача про наявність боргу - надсилаємо повідомлення, телефонуємо тощо. Адже через сусіда-боржника страждає весь будинок, який не підключають до послуги. Ми намагаємося вирішити питання в досудовому порядку, але якщо вже справа дійшла до суду, то наслідками для споживача можуть стати арешт майна і заборона виїзду за кордон", - зазначив Щербина.

Фахівець також додав, що судові витрати розміром 1921 грн також покладаються на боржника. Крім суми основного боргу, на кожну послугу нараховуються 3% річних і втрати від інфляційних процесів за весь період прострочення боргу.

"У разі позитивного рішення суду, відбувається стягнення боргу в примусовому порядку. В першу чергу, на кошти боржника, шляхом їх арешту і списання з рахунків без згоди власника рахунку. У разі відсутності у боржника коштів та цінностей, достатніх для задоволення вимог, стягнення невідкладно накладається на майно, за умови перевищення суми боргу 83 тис. грн. Також законодавством передбачено, що суд може обмежити в праві виїзду за межі України боржника за невиконання судового рішення", - підсумував керівник ЦКС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА