09:02 09.11.2019

Американський мільярдер і екс-мер Нью-Йорка Блумберг зареєструвався кандидатом в президенти США від Демпартії

2 хв читати
Американський мільярдер і екс-мер Нью-Йорка Блумберг зареєструвався кандидатом в президенти США від Демпартії

Колишній мер Нью-Йорка 77-річний мільярдер Майкл Блумберг подав у п'ятницю, 9 листопада, документи на реєстрацію як кандидат від Демократичної партії США на первинних виборах в штаті Алабама, повідомляється на сайті представництва Демпартії в Алабамі.

Первинні вибори в Алабамі призначені на 3 березня 2020 року. На них будуть обрані 52 делегати на Національний з'їзд Демократичної партії, на якому буде названо ім'я суперника Дональда Трампа на президентських виборах.

Блумберг з 2002 до 2013 року обіймав посаду мера Нью-Йорка. Він також відомий як філантроп і засновник однойменного агентства фінансових новин Bloomberg. Мільярдер вважається одним з найбагатших людей США. Згідно з останніми оцінками журналу Forbes, його статки перевищують 52 млрд доларів.

Раніше Блумберг виключав можливість участі в передвиборчій кампанії, однак, як зазначає видання AP, протягом останніх декількох тижнів він провів консультації з відомими функціонерами Демократичної партії, в ході яких були озвучені побоювання щодо стійкості популярності нинішнього лідера передвиборчої гонки серед демократів - колишнього віце-президента США Джо Байдена.

"Якщо Блумберг вступить в передвиборчу гонку, то це вплине на інших претендентів на висунення кандидатом на пост президента від Демпартії усього за три місяці до офіційного початку передвиборчої кампанії", - зазначає агентство АP. Рішення Блумберга подати документи на реєстрацію кандидатом на первинних виборах саме в Алабамі пов'язане з тим, що в цьому штаті 8 листопада закінчується прийом документів від учасників передвиборчої гонки.

За даними газети The New York Times, помічники Блумберга наступного тижня можуть подати документи на реєстрацію його кандидатом на первинних виборах в штатах Нью-Гемпшир і Арканзас.

Зараз в боротьбі за висунення кандидатом від Демократичної партії на пост президента США на виборах 2020 беруть участь колишній віце-президент США Джозеф Байден, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, сенатор від Массачусетса Елізабет Воррен, сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер, сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, мер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Буттеджадж, бізнесмен Ендрю Янг, мільярдер Том Стеєр, сенатор від штату Міннесота Емі Клобушар і член Палати представників від штату Гаваї Тулса Хаббард.

Старт передвиборчої кампанії в США буде дано через 12 тижнів - 3 лютого - в штаті Айова. Ім'я суперника Дональда Трампа в боротьбі за пост президента стане відомим на національному з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 13-16 липня 2020 в Мілуокі (штат Вісконсін). Республіканці проведуть свій передвиборчий з'їзд з 24 до 27 серпня 2020 в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА