12:34 09.11.2019

Більше половини жителів ОРДЛО бажають приєднання до Росії

1 хв читати
Більше половини жителів ОРДЛО бажають приєднання до Росії

Повернення окупованих районів Донецької та Луганської області в Україну на колишніх умовах бажають лише 5,1% місцевих жителів, свідчать дані спільного дослідження Українського інституту майбутнього та "Дзеркала тижня. Україна", проведеного за допомогою компанії "Нью Імідж Маркетинг Груп".

Згідно з оприлюдненими в суботу даними, особливого статусу регіону у складі України бажають 13,4% опитаних. Трохи більше – 16,2% - наполягають на незалежності регіону.

Об'єднання з Росією бажають 50,9% жителів ОРДЛО. Ще 13,4% вважають, що "ЛНР" і "ДНР" повинні увійти в Росію з "особливим статусом".

А стосовно всього Донбасу загалом, включаючи підконтрольні уряду України території Луганської і Донецької областей, то згідно з опитуванням 49,6% жителів ОРДЛО заявили, що обидві області мають увійти до складу Росії. Ще 13,3% вибрали входження до складу Росії з "особливим статусом". У складі України Донбас бачать 19,2% опитаних.

Дослідження проводилося з 7 до 31 жовтня 2019 р. Методом face-to-face опитано 1606 респондентів: 800 — у непідконтрольній частині Луганської і 806 — в непідконтрольній частині Донецької областей. Для розрахунку порівняльної вибірки були використані офіційні статистичні дані 2014 р., скориговані з урахуванням наявних демографічних даних ВПО, які залишили непідконтрольні території. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА