13:15 09.11.2019

Понад три чверті жителів ОРДЛО погано ставляться до Зеленського

2 хв читати
Понад три чверті жителів ОРДЛО погано ставляться до Зеленського

Нинішнього президента України Володимира Зеленського оцінюють "погано" або "дуже погано" 78,9% жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, свідчать дані спільного дослідження Українського інституту майбутнього та "Дзеркала тижня. Україна", проведеного за допомогою компанії "Нью Імідж Маркетинг Груп".

Згідно з оприлюдненими в суботу даними, "дуже добре" і "добре" до Президента України ставляться 19% опитаних.

При цьому за останні місяці, які Зеленський присвятив роботі над мирним врегулюванням конфлікту на Донбасі, ставлення до нього не змінилося у 44,8% жителів, погіршилося – у 22,9%. 20,5% заявили, що Зеленський їх розчарував. Змінили думку в кращий бік 2,7% опитаних.

Економічних успіхів від Зеленського жителі ОРДЛО теж не очікують. 1,4% людей вважають, що йому вдасться поліпшити соціально-економічні умови, ще 13,3% "допускають таку можливість". 85% вважають успіх "малоймовірним" і "дуже малоймовірним".

Надії на мир у регіоні із Зеленським пов'язують 1,7%. Водночас 59% опитаних не пов'язують з українським президентом надій на мир, а 26,5% категорично відмовляють йому у здатності врегулювати конфлікт. 61,3% сумніваються, що Зеленському вдасться провести вдалі переговори з Путіним, 23,8% вважають успіх переговорного процесу України і Росії "дуже малоймовірним".

Щодо інших українських політиків, то вони також не мають великої підтримки. Так, главу політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука "дуже добре" оцінюють 4,9% опитаних, "добре" – 28,3%, а 56% заявили, що не довіряють йому. Лідер "Опозиційної платформи - за життя" Юрій Бойко отримав більше підтримки - 34,6% "добре" і 4,3% "дуже добре". Недовіру йому висловили 52%.

Екс-голову Донецької облдержадміністрації Сергія Таруту добре оцінюють 6,6%, не довіряють – 61,5%. Олександра Вілкула з "Опозиційного блоку" підтримують 11%, оцінку "погано" або "дуже погано" винесли 50% опитаних, а 36% заявили, що не знають, хто це.

Нардепа і лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука "добре" оцінюють 9,4% і "дуже добре" - 2,1%. При цьому "швидше погано" його оцінили 41,8% і зовсім не довіряють 33,8%.

Лідера партії "Батьківщина" і однойменної парламентської фракції Юлію Тимошенко "швидше добре" оцінює лише 3,4% респондентів, зате недовіру висловили 62,8%.

П'ятий президент України Петро Порошенко отримав оцінку "погано" і "дуже погано" від 97% опитаних. "Швидше добре" до нього ставляться всього 1,4%.

Дослідження проводилося з 7 до 31 жовтня 2019 р. Методом face-to-face опитано 1606 респондентів: 800 — у непідконтрольній частині Луганської і 806 — в непідконтрольній частині Донецької областей. Для розрахунку порівняльної вибірки були використані офіційні статистичні дані 2014 р., скориговані з урахуванням наявних демографічних даних ВПО, які залишили непідконтрольні території. Похибка результатів не перевищує 3,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА