21:42 09.11.2019

Бородянський пояснив термін "стандарт новин" в указі Зеленського

2 хв читати
Бородянський пояснив термін "стандарт новин" в указі Зеленського

Уряд не збирається регулювати стандарти новин, а слова в указі президента про "вимоги і стандарти новин" є термінологічним непорозумінням, повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Шановні журналісти! Вас правильно стурбувала і обурила наявність в указі президента слів про встановлення "вимог і стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникало через помилкове застосування терміну "стандарти новин" в документах МКМС. Ми не збиралися і не збираємося регулювати стандарти новин. Це право - виключно професійної спільноти,"-написав Бородянський на своїй сторінці в Фейсбук.

За його словами, влада збирається ввести поняття "небезпечна інформація", "дезінформація", "недостовірна інформація".

"Що є дуже важливим в умовах інформаційної війни з РФ і можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором. Введення визначень характеру інформації, як новинна, розважальна, гумористична тощо разом з можливим обов'язком позначати поширюваний контент відповідно до того виду контенту, до якого належить інформація. Це є частиною належного інформування громадян та реалізацією їх права на інформацію", - зазначив міністр.

Він зазначив, що в країнах з усталеними демократіями, де існує журналістське самоврядування та саморегулювання / співрегулювання медіа, питання стандартів вирішуються кодексами професійної етики та стандартами, за неухильним дотриманням яких стежить професійна спільнота.

"В Україні ми, як держава, повинні створити умови для професійної спільноти, які зроблять цю модель працюючою і в нашій країні. Тобто, держава не заходить на територію, яку вона не повинно регулювати, а створює належні умови для саморегулювання і співрегулювання", - резюмував Бородянський.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів законопроект про вимоги та стандарти новин до 31 грудня 2019 року.

Відповідний указ №837 / 2019 оприлюднений прес-службою президента в суботу. Згідно з текстом документа, Кабмін зобов'язаний розробити і внести на розгляд Верховної Ради низку законопроектів, що регулюють діяльність медіа в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА