07:00 10.11.2019

Мазуру в неділю суд обере запобіжний захід

1 хв читати
Мазуру в неділю суд обере запобіжний захід

Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу українцю Ігорю Мазуру відбудеться в Польщі в неділю, 10 листопада, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

"Завтра, 10 листопада, об 11.00 прокуратура в польському місті Хелм розглядатиме питання обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру", - написала Денісова в своєму Telegram -каналі.

Водночас посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомив, що в судовому засіданні з обрання запобіжного заходу Мазуру візьме участь генконсул України в Любліні.

"Будемо звертатися до суду з проханням взяти Ігоря на поруки і звільнити з-під варти", - написав Дещиця на своїй сторінці в Фейсбуці.

Як повідомлялося, в суботу в Польщі був затриманий доброволець, ветеран війни на Донбасі, один із засновників "Руху опору капітуляції" Ігор Мазур, відомий під позивним "Тополь".

Пізніше до нього пропустили українського консула.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Російська Федерація вкотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців.

У Києві під польським консульством триває акція проти затримання добровольця, ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура, відомого під позивним "Тополь"

Віце-спікер польського Сейму Малгожата Госевська (Małgorzata Maria Gosiewsk) заявила, що Польща не стане передавати Ігоря Мазура Російській Федерації, але доведеться пройти за стандартною процедурою через розгляд ордера Інтерполу в суді 12 листопада.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА