08:32 10.11.2019

У Болівії протестувальники захопили редакції державних ЗМІ

2 хв читати
У Болівії протестувальники захопили редакції державних ЗМІ

У Болівії прихильники опозиції увірвалися до будівлі, де розташовані редакції державної радіостанції Red Patria Nueva (RPN) і національного телеканалу Bolivia TV (BTV), і захопили контроль над цими ЗМІ. Про це в Twitter повідомив президент країни Ево Моралес.

"Державні ЗМІ BTV і RPN були захоплені організованими групами, які методами погроз і залякування змусили журналістів припинити свою роботу", - написав він.

Як зазначив глава держави, опозиція заявляє про те, що вона захищає демократію, однак, на його думку, протестувальники діють з позиції диктатури.

Міністерство зв'язку Болівії засудило подію. "Ми засуджуємо погрози, залякування і психологічний вплив на грунті політичної ситуації проти журналістів, які повинні інформувати населення", - йдеться в повідомленні.

Директор Bolivia TV Мігель Торіхо розповів, що учасники протесту повністю заблокували будівлю телеканалу і змусили співробітників покинути його.

Протести в Болівії почалися на тлі минулих президентських виборів. Вищий виборчий суд Болівії, що виконує функції виборчої комісії, оголосив, що після підрахунку 99,9% голосів Ево Моралес перемагає в першому турі президентських виборів. В Євросоюзі заявили про необхідність проведення другого туру, щоб відновити довіру і забезпечити дотримання демократичного вибору. Із закликами провести другий тур також виступили США і країни Латинської Америки.

Моралес, коментуючи те, що відбувається в країні, заявив, що за протестами стоять "незадоволені праві сили", які користуються міжнародною підтримкою. У п'ятницю, 8 листопада, до протестів приєдналися поліцейські в декількох містах країни. Дотепер жертвами зіткнень і заворушень стали щонайменше три людини, постраждали майже 400 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА