07:23 11.11.2019

Парнас попередив Київ про заморожування військової допомоги США, якщо не буде розпочато розслідування щодо Байдена

3 хв читати
Парнас попередив Київ про заморожування військової допомоги США, якщо не буде розпочато розслідування щодо Байдена

Клієнт адвоката президента США Рудольфа Джуліані - Лев Парнас незадовго до інавгурації президента України Володимира Зеленського попередив нове керівництво країни, що адміністрація Трампа заморозить військову допомогу Україні, якщо Київ не оголосить про розслідування щодо колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина, повідомляє The New York Times.

Юрист Парнаса Джозеф Бонді заявив виданню, що його клієнт має намір розповісти на слуханнях в Конгресі, що повідомив представнику нового українського уряду, що він повинен оголосити про початок розслідування щодо політичного суперника Трампа - колишнього віце-президента Джозефа Байдена і його сина.

В іншому випадку віце-президент США Майк Пенс не буде присутнім на приведенні до присяги нового президента, а також США заморозять військову допомогу Україні.

Уточнюється, що зустріч Парнаса з представником президента України відбулася в Києві 20 травня за кілька днів до інавгурації Зеленського. На ній були присутніми тільки три людини: Парнас, Ігор Фруман і Сергій Шефір, який входив до найближчого оточення Зеленського.

Як заявив виданню адвокат Парнаса, його клієнт передав повідомлення представнику новообраного українського президента за вказівкою Джуліані, якого вважав чинним за вказівкою Трампа.

Тим часом, сам Джуліані сказав, що "категорично не просив його так говорити".

Адвокат Фрумана, Джон Дауд, зі свого боку, заявив: "Там не було жодних згадок про будь-які умови, військової допомоги".

Шефір також підтвердив газеті факт зустрічі, але додав, що питання про військову допомогу Україні не порушувалося.

"Ми не розглядали Парнаса і Фрумана як офіційних представників, і тому ми не вважали, що вони можуть виступати від уряду США", - зазначив він.

За його словами, бізнесмени просили Зеленського зустрітися з Джуліані.

Шефір додав, що він сказав Парнасу і Фруману, що "ми можемо розглянути можливість зустрічі з Джуліані, але тільки публічно і офіційно і тільки після інавгурації новообраного президента".

Тим часом адвокат Парнаса зазначив: "Було б просто нерозумно, щоб Шефір був присутнім на зустрічі з Парнасом, якби він не вірив, що Парнас говорить від імені президента, а також щоб Парнас не передав послання президента на цій зустрічі".

Як підкреслює видання, Пенс дійсно не був присутнім на церемонії інавгурації Зеленського. Його офіс заявив газеті, що рішення було прийнято 13 травня, за тиждень до приведення президента України до присяги.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту президента США Дональда Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався в ході телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного із своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Хантера.

У рамках розслідування, пов'язаного з імпічментом, демократи з палати представників викликали для надання свідчень багатьох американських дипломатів і чиновників. Вони виступали за зачиненими дверима, минулого тижня комітети, які беруть участь у процедурі імпічменту, почали публікувати їх свідчення.

Раніше повідомлялося, що в США за обвинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній заарештували бізнесменів Парнаса і Фрумана. Американські ЗМІ активно висвітлюють цю тему, наголошуючи на тому, що цих людей адвокат президента США Джуліані називав своїми клієнтами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА