07:32 11.11.2019

Поліція застосувала бойову зброю проти демонстрантів в Гонконзі

2 хв читати
Поліція застосувала бойову зброю проти демонстрантів в Гонконзі

Поліція Гонконгу в понеділок використала проти демонстрантів бойову зброю, повідомили місцеві ЗМІ.

Вони зазначають, що, за їхніми даними, один з демонстрантів в результаті отримав поранення.

Уранці в понеділок було перервано роботу на деяких лініях метро, райони вокзалів і торгових центрів патрулюються силами правопорядку. Протестувальники використовували барикади, щоб блокувати дороги через фінансовий центр.

Напередодні поліція застосувала проти учасників протестних виступів сльозогінний газ.

У Гонконзі вже близько п'яти місяців тривають масові протести. Причиною послужили наміри влади міста внести зміни в закон про екстрадицію, які дозволили б висилати до країн, що не мають відповідної угоди з Гонконгом, включно з материковим Китаєм, підозрюваних у скоєнні злочинів.

У зв'язку з протестами прийняття цих поправок було відкладено, а потім і скасовано. Однак протестні акції, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з поліцією, тривають з новими вимогами, зокрема введенням в адміністративному районі системи прямих виборів керівництва.

Тим часом минулого тижня представник Канцелярії у справах Гонконгу і Макао Держради КНР Сюй Луїн назвала протестувальників у Гонконгу "бандитами" після того, як лояльний пекінській владі законодавець був поранений ножем.

Напад був "не тільки серйозним злочинним актом, а й актом насильства в чистому вигляді", заявила Сюй Луїн.

Як повідомлялося, уряд Китай підтримує заходи, які приймає адміністрація Гонконгу з припинення актів насильства і наведення порядку в місті, заявив заступник прем'єра Держради КНР Хань Чжен.

"Ми рішуче підтримуємо уряд спеціального адміністративного району в прийнятті більш активних і ефективних заходів щодо вирішення соціальних проблем", - заявив Хань Чжен на зустрічі з главою адміністрації Гонконгу Керрі Лем в Пекіні.

Віце-прем'єр зазначив, що заворушення в Гонконгу "вже перейшли критичну межу" в сфері дотримання законів і норм моралі.

Раніше голова КНР Сі Цзіньпін дав високу оцінку діяльності адміністрації Гонконгу і заявив про високий ступінь довіри до Керрі Лем.

Китайський керівник заявив, що "наразі припинення насильства і хаосу і відновлення порядку залишаються найважливішим завданням для Гонконгу". Одночасно він закликав до "ефективних зусиль", спрямованих на поліпшення життя населення Гонконгу і налагодження діалогу з усіма верствами суспільства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА