13:30 11.11.2019

Суд скасував рішення про заборону ліквідаційній комісії здійснювати дії щодо УПЦ-КП

1 хв читати

 Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві скасував попередні рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) про задоволення позову Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату до Міністерства культури України про заборону ліквідаційної комісії здійснювати дії, що стосуються майна Київської патріархії УПЦ-КП.

"Суд скасував усі заборони щодо дій ліквідаційної комісії", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Андрій Юраш.

Як повідомлялося, у вересні ОАСК частково задовольнив позов Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату до Міністерства культури України, заборонивши суб'єктам державної реєстрації юридичних осіб та ліквідаційній комісії дії, що стосуються майна Київської патріархії УПЦ-КП.

Крім того, суд визнав протиправність наказу Міністерства культури України, яким скасовано дію статутів УПЦ-КП і Київської патріархії.

Наприкінці липня 2019 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом УПЦ-КП до Мінкультури України про скасування наказу в частині, де зазначено, що втратили чинність накази міністерства про реєстрацію в новій редакції статуту релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА