14:14 11.11.2019

У Запорізькій області аграрії-протестувальники перекрили трасу Харків-Сімферополь

1 хв читати

 У Запорізькій області в районі с. Новобогданівка кілька сотень аграріїв та активістів "Національного корпусу" перекрили трасу Харків – Сімферополь з вимогою до керівництва країни продовжити мораторій на продаж землі в Україні до ухвалення справедливого земельного законодавства.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в понеділок в Мелітопольському районі (Запорізька область) біля с. Новобогданівки близько 200 людей з плакатами "Нема села — немає України", "Не дамо вкрасти землю", "«Ні» продажу землі іноземцям" перекрили трасу Харків – Сімферополь.

Учасники акції, серед яких селяни, місцеві аграрії, представники фермерських господарств, Аграрного союзу України, підприємці, а також активісти "Національного корпусу" заявили, що вимагають від керівництва України не ухвалювати земельного законодавства без урахування позиції українських аграріїв.

Учасники акції звернулися до глави держави із закликом відкликати законопроекти про продаж сільськогосподарських земель і продовжити мораторій на продаж доти, доки не буде розроблено законодавчих актів, які відповідатимуть інтересам народу і які забезпечуватимуть можливість викупу земельних паїв державою або сільською громадою.

В результаті перекриття траси Харків – Сімферополь утворився транспортний затор. Мітингувальники забезпечили можливість проїзду автомобілям з дітьми, а також каретам "Швидкої допомоги".

Присутні зазначили, що планують проводити подібні акції і надалі.

Як повідомлялося, акції протесту аграріїв проходять у 13 областях України. Раніше у Львівській області протестувальники звільнили перекриту вранці трасу Київ-Чоп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА