19:22 11.11.2019

ВАКС заочно заарештував екс-заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП Бутовського

2 хв читати
ВАКС заочно заарештував екс-заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП Бутовського

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заочно заарештувала фігуранта справи "Роттердам+", екс-заступника начальника відділу управління енергоринку Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Володимира Бутовського.

"Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та обрала для колишнього заступника начальника управління енергоринку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Отже, апеляційна палата ВАКС скасувала рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено прокурорам САП і детективам НАБУ в задоволенні клопотання про заочний арешт зазначеного фігуранта провадження.

Як повідомлялося, 18 вересня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду дозволила заочно затримати для приводу до суду фігуранта справи "Роттердам+", екс-заступника начальника відділу управління енергоринку Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Володимира Бутовського.

14 серпня Бутовського оголосили в розшук. 21 серпня суд відмовився його заарештувати.

У розшук також оголошено іншого фігуранта - екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка. Загалом у справі про підозру повідомлено шістьом особам.

Наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП почала застосовувати новий порядок формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну" ("Роттердам+").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА