07:46 12.11.2019

УАФ обіцяє ретельне розслідування можливих проявів расизму щодо бразильця Тайсона на матчі "Шахтар" - "Динамо"

2 хв читати
УАФ обіцяє ретельне розслідування можливих проявів расизму щодо бразильця Тайсона на матчі "Шахтар" - "Динамо"

Українська асоціація футболу обіцяє ретельний розгляд можливих проявів расизму під час матчу 14-го туру УПЛ між "Шахтарем" і "Динамо" щодо капітана донецької команди Тайсона.

"З жалем констатуємо, що на окремих матчах всеукраїнських клубних змагань, які проходять під егідою Української Прем'єр-ліги, і міжнародних змагань, в яких беруть участь українські клуби, трапляються дуже неприємні, абсолютно неприпустимі і  такі, що дискредитують весь український футбол випадки дискримінації за расовою чи національною ознакою, а також заклики до насильства щодо представників інших національностей або громадян інших країн", - йдеться в заяві, опублікованій на сторінці УАФ в Facebook в понеділок.

В УАФ вказали, що подібні дії підпадають під ознаки ст.161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), яка передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

УАФ має намір ретельно вивчити і розслідувати цей випадок і винести справедливий вердикт.

"Усі деталі інциденту зафіксовані в протоколі головного арбітра матчу і делегатів поєдинку, і ці документи ляжуть в основу розгляду справи Контрольно-дисциплінарним комітетом УАФ. Винні обов'язково повинні бути виявлені і покарані. Ми сподіваємося в цьому розслідуванні на повну підтримку УПЛ і клубів", - підкреслили в асоціації.

При цьому в УАФ відзначили поведінку в цьому неприємному інциденті футболістів київського "Динамо", які відразу ж підтримали гравця "Шахтаря" Тайсона і звернулися до вболівальників з проханням припинити протиправні дії. "Це вчинок, який заслуговує найвищої похвали! Дуже важливо, що футболісти розуміють неприпустимість расової та інших видів дискримінації і своїми діями демонструють позитивний приклад подолання цієї проблеми", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 10 листопада донецький "Шахтар" обіграв "Динамо" з рахунком 1: 0 в чемпіонаті України і відірвався від киян на 13 очок у турнірній таблиці. На 82-й хвилині після вигуків уболівальників "Динамо", які він вважав образливими, бразильський півзахисник "Шахтаря" Тайсон показав непристойний жест трибунам. Після цього інциденту арбітр на кілька хвилин вивів команди з поля і перервав матч. Потім гра все-таки продовжилася, а Тайсон був видалений з поля.

ФК "Шахтар" після матчу засудив і закликав зупинити прояви расизму і нетерпимості на стадіонах.

Київське "Динамо" зі свого боку заявило, що виступає проти проявів расизму і нетерпимості на стадіонах, і закликає не поспішати з обвинуваченнями на адресу своїх уболівальників за те, що сталося під час матчу 10 листопада проти "Шахтаря" до проведення розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА