10:36 12.11.2019

Біля ВР протестують проти і за створення ринку землі

2 хв читати
Біля ВР протестують проти і за створення ринку землі

Всеукраїнська аграрна рада, представники політичних партій "Національний корпус", "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і "Правий сектор" у середу проводять акцію протесту біля стін парламенту проти ухвалення законопроектів №2178 і №2178-10, якими передбачається створення ринку сільськогосподарських земель.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на площі Конституції зібралися кілька сотень людей. Вони називають створення ринку сільськогосподарських земель спробою влади продати українські землі олігархам і транснаціональним корпораціям. До стін парламенту вони звезли півтора десятка одиниць сільськогосподарської техніки.

Протестувальники вимагають відкликання законопроектів №2178 і №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", якими передбачається створення ринку сільськогосподарських земель.

Паралельно з цією акцією протесту, перед будівлею Верховної Ради зібралися прихильники скасування мораторію на продаж землі. Вони виступають за початок земельної реформи за допомогою створення прозорого ринку сільськогосподарських земель.

Як повідомлялося, 18 жовтня парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики на засіданні рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення". Юлія Тимошенко, лідерка партії "Батьківщина", заявила, що рішення комітету є нелегітимним. Вона звинуватила комітет у проведенні таємного засідання без повідомлення представникам інших фракцій.

Група депутатів із фракції "Слуга народу", серед яких голова профільного комітету Микола Сольський, зареєструвала 10 жовтня у ВР альтернативний урядовому законопроект №2178-10, який передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборону на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності.

11 листопада на засіданні погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко та співголова депутатської групи "За майбутнє" Віктор Бондар зажадали зняти з розгляду парламенту проект закону №2178-10.

Проект закону №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" виключено явочним порядком із порядку денного Верховної Ради на вівторок, 12 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА