11:46 12.11.2019

У Міносвіти презентували сервіс для пошуку й аналізу цитування вчених

1 хв читати
У Міносвіти презентували сервіс для пошуку й аналізу цитування вчених

У Міністерстві освіти та науки презентували проект Open Ukrainian Citation Index (OUCI) - новий сервіс для пошуку наукових документів і аналізу цитувань учених.

"Сьогодні ми запускаємо перший елемент Національної науково-інформаційної системи, це сервіс для пошуку наукових документів і аналізу цитувань учених - Open Ukrainian Citation Index", - сказав перший заступник міністра освіти і науки Юрій Полюхович на презентації у вівторок у Києві.

За його словами, система стане зручним сервісом для студентів, учених, редакцій наукових журналів, представників бізнесу, освітніх і наукових управлінь.

OUCI є некомерційною системою з безкоштовним загальним доступом. Її впровадження дасть змогу прозоро наповнювати базу цитування, що буде механізмом захисту від маніпуляції в цитуванні. Полюхович зазначив, що поки що система працюватиме в тестовому режимі.

Цей сервіс стане першим елементом майбутньої Національної науково-інформаційної системи (URIS), над створенням якої працюватиме Міносвіти у 2020 році.

Так, ресурс міститиме профілі всіх українських учених, а також комплексну систему порівняльних показників наукових досягнень установ і підрозділів.

"У результаті ми отримаємо прозорий інструмент, який прискорить і зробить простішим обрання експертів і оцінку наукових проектів, атестацію окремих учених і наукових установ на всіх рівнях, перевірку роботодавцем потенційних співробітників", - констатував Полюхович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА