15:42 12.11.2019

СБУ блокувала на Харківщині нелегальне виробництво деревного вугілля, яке завдало збитків державі на суму понад 21 млн грн

2 хв читати
СБУ блокувала на Харківщині нелегальне виробництво деревного вугілля, яке завдало збитків державі на суму понад 21 млн грн

Служба безпеки України блокувала у Харківській області діяльність 22 угруповань, які займалися незаконною вирубкою лісу та екологічно небезпечною переробкою оптових партій деревини, повідомляє прес-центр СБУ.

"У Балаклійському районі учасники груп організували протиправну вирубку дерев твердих порід для підпільного виробництва вугілля для продажу. Заготовлену сировину ділки переробляли у саморобних печах, які не мали необхідних захисних систем та забруднювали повітря шкідливими речовинами. Готову продукцію вони реалізовували через місця роздрібної торгівлі", - зазначено у повідомленні.

Крім того, діяльність ще чотирьох нелегальних виробництв блоковано в Ізюмському, Вовчанському, Балаклійському та Красноградському районах.

Так, в Ізюмі оперативники СБУ виявили підпільні склади, на території яких зловмисники зберігали готове вугілля. Під час обшуків правоохоронці вилучили там більше ніж 50 тонн деревного вугілля, пакувальні матеріали та фасувальне обладнання. Вартість вилученої продукції становить понад 1,5 млн грн.

"Більшість екологічно шкідливих виробництв перебували у безпосередній близькості до населених пунктів регіону та загрожували здоров'ю їхніх мешканців. За висновком економічних та інженерно-екологічних експертиз, діяльність угруповань завдала збитків державі більше ніж 21 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Наразі у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) та ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконних схем із державними лісовими ресурсами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА