19:17 12.11.2019

Зайдік закликає сторони конфлікту на Донбасі продовжувати виконувати зобов'язання у рамках рішення ТКГ про розведення сил і засобів

2 хв читати
Зайдік закликає сторони конфлікту на Донбасі продовжувати виконувати зобов'язання у рамках рішення ТКГ про розведення сил і засобів

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Зайдік після зустрічі групи та її робочих груп у Мінську у вівторок відзначив реалізацію заходів, передбачених рішенням ТКГ про розведення сил і засобів на трьох пілотних ділянках на Донбасі, а також закликав сторони конфлікту надалі з повною відповідальністю ставитися до взятих на себе зобов'язань.

"Як відомо, 9 листопада сторони почали відновлене відведення сил і засобів у районі Петрівського. Представники ОРДО, зі свого боку, повідомили про його завершення того самого дня, а українська сторона - вчора, 11 листопада. СММ ОБСЄ чекає на офіційне повідомлення сторін про завершення відведення не пізніше за завтрашній день. Також не пізніше, ніж завтра, в районі Петрівського мають розпочатися роботи з розмінування", - йдеться в заяві Зайдіка за підсумками зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції, поширеній у вівторок увечері Офісом спецпредставника ОБСЄ в ТКГ.

Зайдік також зазначив, що на ділянці розведення в Станиці Луганській (Луганська обл.) успішно тривають роботи з ремонту моста через річку Сіверський Донець. Завершення робіт планується до кінця цього місяця.

На ділянці ж розведення в Золотому (Луганська обл.) нині тривають роботи з розмінування.

"Я закликаю сторони надалі з повною відповідальністю ставитися до виконання зобов'язань, передбачених Рамковим рішенням ТКГ про розведення сил і засобів. Це є важливим чинником для зміцнення взаємної довіри з метою мирного розв’язання конфлікту на сході України", - йдеться в заяві Зайдіка.

Він повідомив, що всі ці питання, а також загальна безпекова ситуація в зоні конфлікту були у вівторок у центрі уваги ТКГ і робочої групи з безпеки.

Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ поінформував, що економічна робоча група сьогодні обговорювала питання водопостачання, забезпечення мобільного зв'язку Vodafone Ukraine, виплати пенсій, а також екології.

"У центрі уваги дискусій у політичній робочій групі сьогодні були питання реалізації "формули Штайнмаєра". У цьому контексті також обговорювали модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України", - поінформував Зайдік.

Засідання гуманітарної робочої групи, за попередньою згодою сторін, у вівторок не проводилося з огляду на інші зобов'язання координатора від ОБСЄ Тоні Фріша. У зв'язку з цим Зайдік висловив сподівання, що група свою роботу продовжить у форматі відеоконференції, щоб забезпечити прогрес у цій важливій для населення сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА