20:14 12.11.2019

Депутати фракції "ОПЗЖ" звинуватили керівництво СБУ в незаконному стеженні

2 хв читати
Депутати фракції "ОПЗЖ" звинуватили керівництво СБУ в незаконному стеженні

Народні депутати України з фракції "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) звернулися до Державного бюро розслідувань (ДБР) із заявою проти керівництва Служби безпеки України (СБУ), повідомляє прес-служба партії.

Депутати вимагають притягнути керівництво СБУ до кримінальної відповідальності за незаконне втручання в діяльність народних депутатів.

Як зазначено в оприлюдненому тексті депутатського звернення-заяви, 11 листопада 2019 року засоби масової інформації з посиланням на власні джерела повідомили про план керівництва СБУ зі стеження за народними депутатами фракції "ОПЗЖ".

"Департаменту захисту національної державності поставлено завдання: встановити зв'язки, спосіб життя, місце проживання, офіційні та неофіційні контакти, місця найчастішого відвідування, документування зустрічей Медведчука В.В. та Марченко О.М.; встановити зв'язки, спосіб життя, місце проживання, офіційні та неофіційні контакти, місця найчастішого відвідування оточення Шуфрича Н.І., Козака Т.Р., Німченка В.І., Загороднього Ю.І., Колтуновича О.С., Волошина О.А., Чубирка І.І.; встановити спосіб життя, місце проживання, контактів, які характеризують цих осіб, причетних до фінансування блоку: Дубового Р.М., Дунаєва С.В., Столара В.М., Абрамовича І.О., Приходько Н.І, Пономарьова О.С.", - йдеться в тексті депутатського звернення-заяви.

Депутати також заявляють, що оприлюднений ЗМІ план передбачав залучення праворадикальних організацій для перешкоджання діяльності "ОПЗЖ".

Укладачі заяви стверджують, що представники СБУ здійснювали протиправні дії, передбачені ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), 344 (втручання в діяльність державного діяча), 356 (самоправство), 365 (перевищення влади), 170 (перешкоджання законній діяльності політичної партії) та ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконне затримання) Кримінального кодексу України.

Депутати, що підписалися під заявою, вимагають внести інформацію про скоєння кримінальних злочинів до Єдиного реєстру досудових розслідувань і провести розслідування.

Свої підписи на документі залишили Ренат Кузьмін, Вадим Рабінович, Юрій Бойко і ще шість членів фракції. Загалом у фракції "ОПЗЖ" 37 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА