20:48 12.11.2019

У квитанціях киян за "комуналку" тепер відображатиметься повна сума за спожиті послуги, водночас порядок нарахування субсидій не змінився

2 хв читати
У квитанціях киян за "комуналку" тепер відображатиметься повна сума за спожиті послуги, водночас порядок нарахування субсидій не змінився

У квитанціях жителів Києва за комунальні послуги тепер відображатиметься повна сума за спожиті послуги без зазначення розміру субсидії, водночас сам порядок нарахування субсидій не змінився, а йдеться лише про перехід на монетизовану форму виплати субсидій, повідомив директор департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації Руслан Світлий.

"Із 1 жовтня 2019 року уряд впровадив механізм монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно функціонуватиме дві системи надання послуг у грошовій формі: готівкова та безготівкова. Монетизована пільга у безготівковій формі призначається пільговикам автоматично. Кошти надходитимуть на персональний рахунок АТ "Ощадбанк", а звідти автоматично перераховуватимуться на оплату послуг", - наводить слова Світлого прес-служба КМДА у вівторок.

Монетизована пільга в готівковій формі виплачуватиметься за бажанням пільговиків, які звернулися по допомогу до 12 жовтня 2019 року. Кошти виплачуватимуться щомісяця на особовий рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через центр виплат відділень "Укрпошти".

У повідомленні зазначено, що підприємства, які надають житлово-комунальні послуги, здійснюють повне нарахування вартості комунальних послуг у платіжних документах без відображення розміру пільги, починаючи з листопада 2019 року (за послуги, надані в жовтні). Дізнатися розмір пільги можна в особистому кабінеті на офіційному сайті Ощадбанку та органах соціального захисту за місцем реєстрації.

Керівники, об'єднання та виконавці комунальних послуг до 25 вересня і 25 квітня подають підрозділам із питань соцзахисту населення інформацію про суму простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг. У разі отримання інформації про таку заборгованість пільговиків, які отримують пільгу в готівковій формі, переводять на безготівкову.

Після закінчення опалювального сезону суми невикористаних коштів переводять з рахунків для виплати пільг на особові рахунки пільговиків в АТ "Ощадбанк". У разі відсутності відкритого рахунку його відкривають за заявою пільговика.

У міськадміністрації зазначили, що в листопаді 2019 року пільгу на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі отримують 2509 киян-пільговиків на суму 2 млн 168 тис. 514 грн. Водночас 127 тис. 229 пільговиків отримують пільгу у безготівковій формі, обсяг коштів становить 81 млн 387 тис. 520 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА