07:44 13.11.2019

Модель строкової служби не має майбутнього в Україні

2 хв читати
Модель строкової служби не має майбутнього в Україні

Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що модель строкової служби не має майбутнього в Україні і пообіцяв показати в наступному році дорожню карту скасування строкової служби.

"Чесно кажучи, я вважаю, що ця модель не має майбутнього у нас. І це не тільки моє бачення ... Наступного року ми конкретну дорожню карту вже покажемо, вона буде паралельною - розвитку територіальної оборони і зменшення, а потім, я сподіваюся, і повного скасування строкової служби", - сказав міністр оборони України Андрій Загороднюк в ефірі "Армія FM" у вівторок.

За його словами, термінова служба не є в Україні оптимальним варіантом формування резерву, тому що зараз призов не формує резерву, оскільки велика частина молодих людей, які відслужили в армії під час строкової служби, йдуть і не повертаються в Збройні Сили.

Водночас міністр підкреслив важливість розвитку концепції сильної територіальної оборони, яка повинна захистити Україну від "найгірших сценаріїв".

"Сильну територіальну оборону мають становити колишні військовослужбовці, ветерани, люди, яким просто подобається військова тематика, але вони не хочуть підписувати контракт і не бачать себе весь час в армії або військово-морських силах. Тобто вони хочуть віддавати якусь частину, згодні взятися за зброю і захищати країну в разі розростання агресії, але одночасно вони мають професію, вони мають намір жити цивільним життям", - пояснив він.

Загороднюк також вважає, що наразі сформувався найбільш сприятливий клімат для реформування Збройних Сил.

"Такого сприятливого клімату, як зараз, для реформування Збройних Сил, ще не було ніколи. Комітет з безпеки та оборони, який є у Верховній Раді зараз, і який був до цього - це небо і земля. Там є герої України, колишні військові, волонтери, просто молоді нормальні розвинені цивілізовані прогресивні люди, і з ними працювати - одне задоволення", - заявив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА