20:17 13.11.2019

Президент підписав закон про введення процедури аудиту безпеки доріг

2 хв читати
Президент підписав закон про введення процедури аудиту безпеки доріг

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо управління безпекою автомобільних доріг" № 200-ІХ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Документ розроблений з метою імплементації положень європейських директив з аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування", - йдеться в повідомленні.

Закон вносить зміни до законів України "Про дорожній рух" та "Про автомобільні дороги", якими запроваджується поняття "економічні втрати у зв'язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей в результаті дорожньо-транспортних пригод".

Крім того, документ вводить аудит безпеки автодоріг на стадії їх проектування та після введення в експлуатацію та перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Законом передбачена обов'язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

"Впровадження норм закону дозволить підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України в міжнародну дорожню мережу з високим рівнем безпеки інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 жовтня Верховна Рада України прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №1061 про введення процедури аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Як наголошується в законопроекті, відповідно до міжнародного досвіду, вартість проведення аудиту безпеки автомобільних доріг становить приблизно 5-10% від витрат на проектування, або менше 5% від витрат на будівництво. Оскільки витрати на проектування становлять приблизно 5-6% від загальної вартості проекту, то наступні вигоди від безпечного руху (зменшення кількості ДТП з тяжкими наслідками) значно перевищують витрати на ці заходи.

Очікується, що проект сприятиме створенню умов для будівництва безпечної дорожньої інфраструктури, зокрема шляхом залучення європейських фондів та інвестицій, допомагаючи створювати нові робочі місця.

Крім того, на думку депутатів, реалізація проекту призведе до зниження соціальних витрат від наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Як зазначається, проект розроблений з метою імплементації положень директиви Європейського парламенту і ради від 19 листопада 2008 року "Про управління безпекою дорожньої інфраструктури".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА