07:48 14.11.2019

Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід колишньому заступнику голови Харківської ОДА

2 хв читати
Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід колишньому заступнику голови Харківської ОДА

Харківський апеляційний суд відмовив у зміні запобіжного заходу колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Євгену Шахненку, підозрюваному у службовій недбалості (ч.2 ст.367 КК України).

"Прокуратура подала апеляцію на визначення слідчого судді про обрання запобіжного заходу у вигляді часткового домашнього арешту. Апеляційний суд у задоволенні скарги відмовив і залишив рішення слідчого судді без змін", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 1 листопада слідча суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова обрала запобіжний захід Шахненку у вигляді нічного домашнього арешту (з 22:00 до 6:00).

Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Шахненко і його адвокат заперечували проти задоволення клопотання, яке, за їхніми словами, є необґрунтованим, а ризики, на які посилався прокурор - відсутніми.

26 жовтня 2019 року прокуратура оголосила Шахненку про підозру у службовій недбалості (ч.2 ст.267 КК України). За даними досудового слідства в 2014-2015 роках підозрюваний, який на той момент обіймав посаду директора департаменту ХОДА погодив проектно-кошторисну документацію і прийняв виконані роботи з реконструкції Малоданилівських очисних споруд, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам. Збиток, нанесений в результаті державі, за даними слідства, становить понад 7 млн грн.

Реконструкція Малоданилівських очисних споруд була розпочата в 2013 році.

Шахненко займав посаду заступника Харківської ОДА в 2015-2019 роках, до цього він був директором департаменту капітального будівництва ХОДА.

У січні 2017 року прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що харківські правоохоронці викрили групу в складі чотирьох чоловік, які протягом 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підробкою офіційних документів заволоділи коштами державного та обласного бюджетів на загальну суму 18 млн грн, які були виділені на закупівлю устаткування і виконання робіт з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради. Усім чотирьом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, і до них застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави розміром від 206 до 400 тис. грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА