08:36 14.11.2019

Трамп назвав дату публікації розшифровки другої розмови із Зеленським

2 хв читати
Трамп назвав дату публікації розшифровки другої розмови із Зеленським

Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір у четвер, 14 листопада, опублікувати стенограму ще однієї телефонної розмови з українським колегою Володимиром Зеленським. Його слова передає NBC News.

"Я збираюся опублікувати, думаю, в четвер (стенограму) другого дзвінка, який, насправді був першим з двох, ви зможете вирішити, що ви про це думаєте", - сказав Трамп на спільній прес-конференції з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Білому домі.

Американський лідер зазначив, що хотів би з'ясувати, хто є інформатором, який написав на нього скаргу через другу, липневу телефонну розмову із Зеленським, оскільки він, за словами Трампа, надав "дуже багато некоректної інформації".

Раніше американський президент планував опублікувати розшифровку другої розмови із Зеленським 12 листопада. За його словами, ця публікація є "вкрай важливою подією". Спочатку про намір оприлюднити розшифровку ще однієї розмови Трамп повідомив 8 листопада.

Скандал навколо липневої бесіди між Трампом і Зеленським стався після появи в ЗМІ інформації про те, що американський лідер попросив у розмові українського колегу сприяти початку розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента США Джо Байдена. Після того, як публікації з цими повідомленнями отримали резонанс, Білий дім опублікував стенограму бесіди.

На тлі скандалу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про початок процедури імпічменту щодо Трампа. Вона звинуватила президента в порушенні Конституції. 13 листопада в конгресі США почалися перші публічні слухання про імпічмент.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА