11:51 14.11.2019

Екстрадиція Фірташа може розпочатися тільки після ухвалення остаточного рішення судом - глава МЗС Австрії Шалленберг

2 хв читати
Екстрадиція Фірташа може розпочатися тільки після ухвалення остаточного рішення судом - глава МЗС Австрії Шалленберг

 Міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що процес екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа не може розпочатися через ініціативу його адвокатів щодо перегляду цього рішення.

"Австрійська сторона не затягує питання з Фірташем. Мін'юст прийняв відповідну постанову про екстрадицію, але Фірташ і його адвокати затягують цей процес і наполягають на перегляді цієї справи", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС України Вадимом Пристайком у четвер у Києві.

Він зазначив, що процес екстрадиції може розпочатися тільки після ухвалення остаточного рішення судом.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США, виданим у 2013 році. Під час попередньої американської адміністрації українського бізнесмена обвинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції до США. Фірташ усі обвинувачення заперечував і назвав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

Наприкінці червня 2019 року Верховний суд Австрії підтвердив законність ухваленого в лютому 2017 року рішення нижчої інстанції - Вищого земельного суду Відня - про екстрадицію Фірташа.

Після цієї постанови суду в Мін'юсті Австрії зазначали, що тільки-но до відомства надійде письмове рішення суду, то в процес, згідно з австрійським законом про видачу правопорушників та правову допомогу, вступить міністр юстиції країни.

16 липня Wien Nachrichten із посиланням на APA повідомило, що процес екстрадиції Дмитра Фірташа з Австрії в США, схвалений міністром юстиції Австрії, призупинено через клопотання захисту українського бізнесмена до Земельного суду Відня у кримінальних справах про новий розгляд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА