13:34 14.11.2019

НАЗК отримало автоматичний доступ до трьох реєстрів Мін'юсту

2 хв читати
НАЗК отримало автоматичний доступ до трьох реєстрів Мін'юсту

Міністерство юстиції України та Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) затвердили порядок доступу до трьох державних реєстрів: Спадкового реєстру, Єдиного реєстру довіреностей та Реєстру актів цивільного стану.

Автоматичний доступ до баз даних Мін'юсту надається НАЗК у рамках спільної роботи з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), повідомляє прес-служба міністерства.

"Разом із проектом USAID та UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" було досягнуто домовленості щодо розробки сервісів обміну інформацією про запровадження інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, держателем якого є НАЗК, та Єдиним реєстром довіреностей, Спадковим реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану громадян. Це дасть змогу НАЗК здійснювати перевірку декларації в автоматичному режимі", - заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Уточнюється, що в подальшому планується надати НАЗК доступ до всіх 16 реєстрів і баз даних, необхідних для перевірки декларацій в автоматичному режимі.

Наразі ДП "НАІС" проводить технічні роботи з підключення НАЗК до трьох реєстрів Мін’юсту. Також ДП "НАІС" вживає необхідних технічних заходів щодо запровадження електронної інформаційної взаємодії між зазначеними реєстрами через Систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, яка отримала назву "Трембіта".

"Завдяки налагодженню такої інформаційної взаємодії внесення недостовірних відомостей до деклараціц стане неможливим, а корупційні ризики буде зведено до нуля", - наголосив Малюська.

Як повідомлялося, НАЗК відновило співпрацю з USAID. У рамках спільної роботи на 2020 рік уже заплановано низку проектів, зокрема впровадження автоматизованої системи розподілу обов'язків із проведення перевірок між уповноваженими особами НАЗК. Ця система дасть змогу позбутися впливу суб'єктивного фактора на перевірку декларацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА