15:38 14.11.2019

Київміськрада закликала Верховну Раду не допустити продажу сільгоспземель до проведення всеукраїнського референдуму

1 хв читати
Київміськрада закликала Верховну Раду не допустити продажу сільгоспземель до проведення всеукраїнського референдуму

 Київська міська рада звернулася до президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів із вимогою не допустити продажу земель сільськогосподарського призначення до проведення всеукраїнського референдуму.

Відповідне рішення на ранковому пленарному засіданні підтримали 74 депутати, повідомляє прес-служба Київміськради.

У Київраді нагадали, що відповідно до статей 13 і 14 Конституції України, земля є об'єктом права власності українського народу та основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

"Сільськогосподарська земля – це не просто привабливий об'єкт для інвестицій. Для української нації – це єдиний стратегічний ресурс, який не підлягає відтворенню, є репродуктивною умовою життєздатності та збереження генофонду української нації, від якого залежить продовольча безпека та економічна роль України у світі", - заявив ініціатор звернення, депутат Київміськради Юрій Сиротюк.

Для гарантування безпеки українських фермерів Київміськрада закликає народних депутатів не дозволяти продаж сільгоспугідь до проведення всеукраїнського референдуму. Також у Київраді запропонували створити державний земельний банк і розробити програми стимулювання розвитку кооперативів і сімейних фермерських господарств.

Як повідомлялося, раніше 13 листопада Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2178-10 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

За відповідне рішення проголосували 240 народних депутатів.

Рішення, зокрема, підтримали 227 депутатів фракції "Слуга народу" і 13 позафракційних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА