19:05 14.11.2019

Кандидат на посаду міністра енергетики США відкинув причетність до "української справи"

1 хв читати
Кандидат на посаду міністра енергетики США відкинув причетність до "української справи"

Заступник міністра енергетики США Ден Бруєтт, який претендує на те, щоб очолити це міністерство, запевнив, що не відіграв ніякої ролі у справі, яку розслідує Палата представників, про контакти американської адміністрації з Україною.

"Розслідування, яке здійснює Палата представників, ніяк не пов'язане зі мною", - заявив він на слуханнях у Сенаті в четвер.

Бруєтт пояснив, що досить багато опікувався питаннями енергетики в Європі. Зокрема, він брав участь у спробах Вашингтона знайти альтернативи для європейських країн російському проекту газопроводу "Північний потік-2".

"Ми дуже активно працювали над тим, щоб запропонувати альтернативні рішення", - розповів він.

У Палаті представників нині проводять розслідування, мета якого - з'ясувати, чи використовував президент США Дональд Трамп своє службове становище для того, щоб добитися від Києва допомоги у боротьбі проти свого політичного опонента - колишнього віце-президента США Джо Байдена. Деякі аспекти цієї справи стосуються роботи сина Джо Байдена Гантера, члена ради директорів нафтогазової компанії Burisma Limited в Україні.

Розслідування ініціювали конгресмени-демократи, які вважають, що в разі появи доказів провини Трампа йому можна буде оголосити імпічмент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА