20:52 14.11.2019

В Україні колишні правоохоронці підозрюються у причетності до діяльності колекторів-вимагачів

2 хв читати

Генпрокуратура спільно з Нацполіцією викрили злочинну організацію, учасники якої систематично здійснювали тяжкі та особливо тяжкі злочини з метою заволодіння майном громадян.

У банді було вісім чоловік. "Учасники злочинної організації, до складу якої входили колишні працівники правоохоронних органів, ймовірно, причетні до діяльності колекторської фірми, яка займалася здирництвом у громадян неіснуючих боргів з погрозами заподіяння тілесних ушкоджень, вбивства і викрадання", - повідомляється на сайті Генпрокуратури.

13 листопада 2019 року під час проведення слідчо-оперативних заходів за фактом вимагання у потерпілого $ 250 тис неіснуючого боргу, правоохоронці на території Києва та Київської області одночасно провели 9 обшуків житла і транспортних засобів осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності. Вилучено частину отриманих коштів - $ 10 тис, якими заволоділи зазначені особи, а також інші докази цієї діяльності.

Наразі затримано чотирьох осіб, які можуть бути причетними до злочинної організації. Їм підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою), ч. 4 ст. 189 (вимагання передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації та участь у злочинах, здійснюваних такою організацією).

Вживаються заходи для встановлення місцезнаходження інших учасників, які можуть бути причетними до зазначеної протиправної діяльності, і їх затримання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА