07:45 15.11.2019

Астронавти в п'ятницю вийдуть у відкритий космос з МКС для виконання складного ремонту на її поверхні

2 хв читати
Астронавти в п'ятницю вийдуть у відкритий космос з МКС для виконання складного ремонту на її поверхні

Астронавт Європейського космічного агентства італієць Лука Пармітано і американський астронавт Ендрю Морган у п'ятницю вийдуть у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції (МКС) для початку ремонту її магнітного альфа-спектрометра, який ніколи не передбачалося проводити на орбіті, повідомляє NASA.

Вихід у космічний вакуум, який триватиме близько шести годин, почнеться о 07:05 за східним часом США.

Як відзначають в NASA, астронавтам належить приступити до початку унікальної операції з ремонту приладу розміром 5х4х3 метри і масою 7,5 тонн, на якому вийшла з ладу система охолодження. Для її заміни планується провести чотири виходи в космос. Другий вже намічений на 22 листопада.

У п'ятницю під час виходу астронавтам належить демонтувати захисний екран спектрометра для отримання доступу до його систем і обладнання робочого місця для подальшого ремонту. В ході наступних виходів астронавти повинні будуть замінити трубки і вісім насосів системи охолодження, що подають вуглекислий газ.

Магнітний альфа-спектрометр (AMS-02), доставлений на МКС в травні 2011 року і встановлений на фермі станції, призначений для реєстрації космічних частинок і вимірювання їх електричних зарядів у пошуках антиматерії і темної матерії. Він покликаний наблизити людство до розуміння походження Всесвіту. Його вартість оцінюється в два млрд дол.

Три роки тому почали відмовляти насоси системи охолодження спектрометра. У зв'язку з цим на МКС з останніми трьома вантажними кораблями були доставлені спеціально спроектовані інструменти, зокрема для різання металевих листів, трубок і кріплень, а також необхідні запчастини і обладнання.

Як зазначають в NASA, під час майбутніх робіт будуть використані методи ремонту, серед яких обрізка і повторне з'єднання охолоджуючих трубок, які ніколи раніше не виконувалися під час виходів у відкритий космос.

Екіпаж станції складається з росіян Олександра Скворцова і Олега Скрипочки, американців Ендрю Моргана, Христини Кук і Джессіки Меїр, а також італійця Луки Пармітано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА