10:29 15.11.2019

Денісова підписала подання до КС про визнання неконституційними положень законів, що позбавили пенсій держслужбовців деяких категорій

2 хв читати
Денісова підписала подання до КС про визнання неконституційними положень законів, що позбавили пенсій держслужбовців деяких категорій

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що підписала конституційне подання щодо відновлення прав державних службовців на отримання пенсії та її перерахунок.

"Як відомо, у зв’язку з набуттям чинності з 1 травня 2016 року нового закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 №889–VІІІ пенсійне забезпечення державних службовців здійснюється відповідно до закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", тобто на загальних підставах. Лише державні службовці, які мали необхідний стаж держслужби на день набуття чинності закону №889, можуть отримати пенсію на попередніх умовах", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook і п'ятницю вранці.

Крім того, дію статті 37-1 закону № 3723, яка регулювала порядок і умови перерахунку пенсій державних службовців, не продовжено, а останній перерахунок розміру пенсій зазначеній категорії пенсіонерів здійснювався в лютому 2008 року.

Крім того, додала омбудсмен, розміри їхніх пенсій щорічно не індексувалися і не осучаснювалися, як це здійснювалося для всіх категорій пенсіонерів.

"Тому під час робочої зустрічі з представниками профспілки працівників державних установ України та представниками громадськості в невідкладному порядку підписано подання до КСУ щодо визнання неконституційними положення ст. 90, підпункту 1 пункту 2 розділу ІХ "Прикінцеві та перехідні положення ЗУ "Про державну службу" від 10 грудня 2015 року № 889-VIII, частини сьомої ст. 21 ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування" від 7 червня 2001 року № 2493-ІІІ", - написала Денісова.

Вона також висловила сподівання, що судді Конституційного суду України ухвалять справедливе рішення про відновлення соціальних прав держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА