13:16 15.11.2019

Літак Qantas здійснив найдовший авіарейс в історії пасажирської авіації

1 хв читати
Літак Qantas здійснив найдовший авіарейс в історії пасажирської авіації

Літак австралійської авіакомпанії Qantas, який летів за маршрутом Лондон - Сідней, здійснив найдовший безпосадковий авіапереліт в історії пасажирської авіації, повідомляє телеканал CNN.

Boeing-787-9 Dreamliner під час тестового польоту залишався в повітрі 19 годин 19 хвилин і подолав за цей час відстань у 17,8 тис. км. Отже, було побито два світові рекорди: політ визнали найдовшим комерційним пасажирським рейсом як за подоланням відстані, так і за часом, проведеним у дорозі.

Літак вилетів із лондонського аеропорту Гітроу о 6 годині ранку в четвер. Під час польоту судно опинялося в повітряному просторі Німеччини, Росії, Польщі, Білорусі, Казахстану та Китаю. Потім авіалайнер узяв курс на південь, пролетівши над Філіппінами й Індонезією.

Незважаючи на те, що Boeing-787-9 може перевозити до 256 пасажирів, цього разу на борту літака перебували 50 осіб, зокрема четверо пілотів.

Зазначається, що під час польоту пасажири змогли двічі зустріти світанок.

Рейс Лондон-Сідней побив рекорд, встановлений минулого року на рейсі Singapore Airlines із Нью-Йорка в Сінгапур, який тривав 18 годин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА