14:12 15.11.2019

Суд обрав запобіжний захід чиновникам Міноборони, підозрюваним у "справі про бронежилети"

1 хв читати
Суд обрав запобіжний захід чиновникам Міноборони, підозрюваним у "справі про бронежилети"

 Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід для п'ятьох посадових осіб Міністерства оборони України, підозрюваних у справі про закупівлю неякісних бронежилетів для Збройних сил України (ЗСУ).

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, трьох чиновників було арештовано з можливістю внесення застави у розмірі 76 млн грн кожним, ще двох – відправлено під домашній арешт.

Як повідомлялося, 5 листопада слідчі в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб Збройних сил України бронежилетів, більшість яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення п'ятьом посадовцям Міністерства оборони. Серед підозрюваних - керівник Головного управління розвитку та супроводу матзабезпечення ЗСУ генерал Дмитро Марченко, двоє його заступників і двоє начальників управління.

На думку слідства, генерал Марченко, ймовірно діючи умисно та за попередньою змовою зі ще чотирма особами зазначеного управління, з квітня 2019 року до червня 2019 року всупереч інтересам служби не виконали дії, які вони мали виконати, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар м3с-1-4" у кількості 11 тис. штук на загальну суму майже 100 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА