16:14 15.11.2019

Росія не передала польській прокуратурі документи на екстрадицію Мазура

2 хв читати
Росія не передала польській прокуратурі документи на екстрадицію Мазура

Російська Федерація досі не передала до Польщі документи на екстрадицію українського добровольця, ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура, якого було затримано за запитом Росії в Інтерпол.

Мазур повідомив про це журналістам у п'ятницю в Києві.

"Я зустрічався з керівництвом міністерства закордонних справ, з пані Денісовою. На будь-які їхні (росіян - ІФ) дії ми відповідатимемо протидією. Поки що нам треба подивитися, чи подадуть вони взагалі завтра документи або закриють цю справу", - сказав Мазур журналістам перед початком Національного форуму гідності в Києві в п'ятницю.

За його словами, Інтерпол поки що перестав розглядати його як розшукуваного, а для РФ сьогодні передостанній день, коли вона може подати до Інтерполу документи стосовно його затримання.

"Мене просто передала на поруки консулу прокуратура, яка очікувала документів від Росії... Навіть сьогодні, в передостанній день, Росія жодних документів ще не надала, зате до Польщі вже приїхали російські журналісти, вже при мені працювали російські тролі, які кричали, що "бандерівця" треба посадити", - розповів Мазур.

Як повідомлялося, 9 листопада за запитом Росії у Польщі затримали добровольця, ветерана війни на Донбасі, одного із засновників "Руху опору капітуляції" Ігора Мазура, відомого під позивним "Тополя". Пізніше до нього пропустили українського консула.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що РФ вкотре використала Інтерпол для політичних переслідувань українців.

Українське бюро Інтерполу за дорученням міністра МВС Арсена Авакова надало пакет документів, які свідчать про зловживання РФ своїм правом звернення до цієї організації, і 13 листопада Мазура було звільнено, він повернувся до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА