19:21 15.11.2019

ВАКС заарештував екс-заступника міністра культури Лісничу на два місяці

2 хв читати
ВАКС заарештував екс-заступника міністра культури Лісничу на два місяці

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому заступнику міністра культури Вікторії Лісничій, підозрюваній в одержанні неправомірної вигоди, запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з альтернативою застави в розмірі 576 тис. грн.

"Сьогодні, 15 листопада, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екс-заступниці міністра культури у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - 576 300 грн", - повідомляє прес-служба ВАСК на своїй сторінці у Facebook.

Так, дії підозрюваної кваліфіковано за ч.2 ст.15, ч.4 ст.190, ч.2 ст.27 ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 12 листопада співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою (САП) викрили та затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди учасників, серед яких керівник Офісу президента, повідомила прес-служба НАБУ.

Зазначається, що осіб затримано відповідно до ст.208 КПК України (затримання уповноваженою посадовою особою). Здійснюються невідкладні слідчі дії, в які залучені працівники СБУ.

Серед затриманих - голова одного з департаментів Офісу президента, її спільниця - колишня заступниця міністра культури України та інші учасники угруповання. Їх затримали безпосередньо після отримання першої частини хабара розміром $150 тис.

13 листопада за погодженням прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру керівниці одного з департаментів Офісу президента, екс-заступниці міністра культури України та їхнім спільникам

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА