19:41 15.11.2019

Двоє саперів загинули під час вибухів на складах в Балаклії, п'ятеро - поранені, уточнюють в Генштабі ЗСУ

2 хв читати
Двоє саперів загинули під час вибухів на складах в Балаклії, п'ятеро - поранені, уточнюють в Генштабі ЗСУ

За уточненою інформацією Генерального штабу України на території Центральної артилерійської бази (Балаклія, Харківська область) в результаті вибухів два військові сапери загинули, ще п'ятеро військовослужбовців ЗСУ отримали поранення різного ступеня тяжкості.

"В результаті надзвичайної події на технічній території Центральної артилерійської бази забезпечення двоє військовослужбовців-саперів загинули; п'ятеро військовослужбовців-саперів ЗС України отримали поранення: один - у важкому стані; один - середнього ступеня тяжкості; троє - легкого ступеня тяжкості. Пораненим військовослужбовцям надається професійна невідкладна медична допомога", - йдеться в повідомленні Генштабу на сторінці в Фейсбуці.

Зазначається, що на місце надзвичайної події вирушила оперативна група Генштабу на чолі з першим заступником начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенантом Сергієм Корнійчуком.

"На місці події працюють представники Військової служби правопорядку у Збройних силах України та представники правоохоронних органів щодо з'ясування причин та обставин надзвичайної події", - йдеться в повідомленні.

Як повідомило Інформаційне агентство Міноборони в Харкові, 15 листопада в Балаклії неподалік артилерійських складів Міноборони України під час проведення планових робіт з утилізації боєприпасів сталася позаштатна ситуація, в результаті чого осколкове поранення отримав сапер.

Пізніше в Генштабі України повідомили, що на території Центральної артилерійської бази поблизу Балаклії в результаті вибухів два військових сапери загинули, четверо військовослужбовців ЗСУ знаходяться в медичних установах.

"Військовослужбовці проводили на технічній території військової частини утилізацію у встановленому порядку залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, у спеціально обладнаному для цього місці – котловані", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що з 15:13 15 листопада нових вибухів на технічній території не зафіксовано.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, з'ясовують обставини вибухів на території Центральної артилерійської бази (Балаклія, Харківська область),

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Кваліфікація: недбале ставлення військової службової особи до служби, що завдало істотної шкоди, вчиненої в умовах особливого періоду (ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА