20:21 15.11.2019

Агента ФСБ РФ засуджено до 12 років позбавлення волі

2 хв читати
Агента ФСБ РФ засуджено до 12 років позбавлення волі

Крюківський районний суд Кременчука Полтавської області засудив до 12 років позбавлення волі агента ФСБ (Федеральної служби безпеки Російської Федерації), якого влітку 2019 року викрила контррозвідка Служби безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що колишній працівник органів МВС України був завербований у 2014 році на матеріальній основі у тимчасово анексованому Криму. У його вербуванні брали участь співробітники так званого УФСБ РФ у Республіці Крим та м. Севастополь Микола Путінцев та Кирил Сімагін, які є колишніми військовослужбовцями СБУ, що зрадили військовій присязі та перейшли на бік ворога", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Так, з 2014-2019 рр. агент, який отримав від кураторів позивний "Диментий", за матеріальну винагороду збирав для ФСБ РФ інформацію про військові об'єкти, розвиток суспільно-політичної, соціально-економічної ситуації в Полтавському регіоні та Україні загалом.

"Зібрані розвідувальні дані він передавав російській спецслужбі через відпрацьовані канали електронного зв’язку, а також під час відвідування тимчасово окупованого Криму і Росії. Контррозвідники Служби безпеки України затримали чоловіка у Кременчуці на Полтавщині 18 липня цього року", - йдеться в повідомленні.

Так, Крюківський районний суд Кременчука Полтавської області визнав агента винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

"Під час судового засідання зрадник повністю визнав свою вину в скоєнні злочину проти основ національної безпеки України", - зазначили в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА