07:45 16.11.2019

У Києві на систему очищення викидів заводу "Енергія" спрямують 420 мільйонів

1 хв читати
У Києві на систему очищення викидів заводу "Енергія" спрямують 420 мільйонів

На столичному сміттєспалювальному заводі "Енергія" протягом 2020 року почнеться будівництво системи хімічного очищення димових газів, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Як зазначається, після впровадження системи хімічного очищення димових газів викиди забруднюючих речовин зменшаться в п'ять разів і будуть відповідати європейським екологічним стандартам.

"Столична влада і громадськість усвідомлюють те, що завод є застарілим об'єктом, він побудований більше 30 років тому. Підприємство необхідно модернізувати і удосконалювати. Сміттєспалювальні заводи широко використовуються як джерело теплопостачання в найбільших європейських столицях: Копенгагені, Празі, Будапешті, Гамбурзі, Барселоні, Відні. Для Києва завод "Енергія" - важливий стратегічний об'єкт. Його модернізація, впровадження сучасної системи очищення викидів і будівництво нових сучасних екологічно безпечних заводів є частиною енергетичної модернізації столиці і підвищення рівня його енергоефективності та екологічної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Також на заводі "Енергія" модернізовані три з чотирьох електрофільтрів. Ремонт четвертого електрофільтру завершиться в 2020 році.

Завод "Енергія" - єдине сміттєспалювальне підприємство в Україні, що утилізує 25% твердих побутових відходів столиці і забезпечує опаленням та гарячою водою майже 300 багатоповерхівок. Завод працює в рамках дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, виданого Міністерством екології та природних ресурсів України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА