08:14 16.11.2019

Кабмін перевів низку бюрократичних процедур у цифровий формат

1 хв читати
Кабмін перевів низку бюрократичних процедур у цифровий формат

Кабінет міністрів реалізував низку заходів для "оцифровування" бюрократичних процедур і обігу документації, повідомив сайт урядового порталу.

"Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія за допомогою он-лайн процедури. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила поки стосуються посвідчень нового зразка, виданих після 1 січня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Кабмін схвалив законопроект, який спростить отримання безкоштовної адвокатської допомоги для малозабезпечених громадян. Стосовно нього можна буде звертатися без довідки про доходи. Отримання цієї довідки займає багато часу і вимагає від людей великих зусиль. Проект закону незабаром передадуть до Верховної Ради.

Зазначається, що компенсацію поштових витрат у судових справах для малозабезпечених ввів своїм рішенням Кабінет Міністрів України.

"Воно дозволяє адвокатам отримати відшкодування поштових витрат у справах, де вони надають безоплатну юридичну допомогу малозабезпеченим і соціально незахищеним групам населення. Зокрема, держава відшкодовуватиме витрати на відправлення рекомендованих листів в апеляційних провадженнях, які раніше оплачували самі громадяни. Це покращить якість надання допомоги людям, які не можуть її оплатити", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА