09:03 16.11.2019

Прокуратура США почала розслідування проти особистого адвоката Трампа

2 хв читати
Прокуратура США почала розслідування проти особистого адвоката Трампа

Федеральна прокуратура США почала розслідування стосовно особистого адвоката президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, пишуть Bloomberg і газета The Wall Sreet Journal з посиланням на джерела.

За інформацією WSJ, йдеться про те, чи отримував Джуліані особисту вигоду від газових проектів в Україні, які просували його соратники-бізнемени - заарештовані в США вихідці з СРСР Лев Парнас і Ігор Фруман.

Зокрема, стверджує газета, в 2019 році підприємці під час зустрічі з українськими чиновниками і топ-менеджерами енергетичної сфери просували свою нову компанію, а також наміри з прокладання трубопроводу з Польщі в Україну з американським газом. Фруман і Парнас заявляли, що проект підтримують в адміністрації Трампа і що Джуліані - їх партнер у проекті прокладання трубопроводу, уточнює газета.

Як повідомили кілька джерел видання, під час цих переговорів бізнесмени також закликали до сприяння в розслідуванні щодо колишнього віце-президента Джо Байдена і можливого втручання України в вибори США в 2016 році.

"У мене немає персонального інтересу до будь-якого бізнесу в Україні ... Якщо вони (прокурори) дійсно хочуть знати, чи є я партнером, чому вони не спитають мене", - повідомив газеті Джуліані.

Bloomberg з посиланням на власні джерела пише, що прокурори вивчають можливі фінансові порушення з боку адвоката Трампа і що можливі звинувачення можуть включати в себе підкуп зарубіжних чиновників і змову. Розслідування щодо Джуліані представляє "серйозну загрозу" для президентства Трампа, оскільки його особистий адвокат - "ключова фігура" в справі про імпічмент, пояснює Bloomberg. Один із співрозмовників агентства додав, що дії адвоката Трампа також викликають "сумніви" в контррозвідці.

"Я не здивуюся, якщо йому (Джуліані) висунуть обвинувачення. Зрозуміло, що Джуліані по вуха в темних справах", - заявила Bloomberg екс-федеральний прокурор Мімі Рока.

У жовтні The New York Times з посиланням на джерела писала, що проти Джуліані відкрито ще одне розслідування в зв'язку з Україною - про можливий лобізм. Зокрема, прокурори, за даними газети, вивчають спроби особистого адвоката Трампа підірвати вплив колишнього посла США в Україні Мері Йованович.

Парнас і Фруман були арештовані в США в середині жовтня при спробі покинути країну. Їх, зокрема, запідозрили у фальсифікації наданих федеральній виборчій комісії США даних про пожертвування сотень тисяч доларів політичному фонду, який підтримував кандидатів-республіканців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА