15:23 16.11.2019

Захист засудженого за ДТП у центрі Харкова, в якому загинуло 6 осіб, оскаржив вирок

2 хв читати
Захист засудженого за ДТП у центрі Харкова, в якому загинуло 6 осіб, оскаржив вирок

Захист Геннадія Дронова, засудженого на 10 років позбавлення волі за ДТП, унаслідок якого в жовтні 2017 року загинуло 6 осіб, подали скаргу в Касаційний кримінальний суд Верховного суду України, повідомив адвокат Сергій Перепелиця.

"Подали касаційну скаргу", - сказав Перепелиця кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

Він повідомив також, що скаргу готував і подавав новий адвокат Дронова.

"Я більше не його адвокат, у нас закінчився договір. Скаргу подавав новий адвокат", - сказав Перепелиця.

Перепелиця був адвокатом Дронова на стадії досудового слідства і під час розгляду справи у Київському районному суді Харкова та Харківському апеляційному суді.

Як повідомлялося, ввечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно Зайцевої та Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву та Г.Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали щодо автошколи, де навчалася Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова і Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по 10 років) і позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки.

14 серпня Харківський апеляційний суд відмовився пом'якшити покарання Олені Зайцевій, обвинуваченій в ДТП, внаслідок якого в жовтні 2017 року загинуло 6 осіб, і скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження щодо іншого обвинуваченого в смертельній аварії Геннадія Дронова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА