19:06 16.11.2019

Главу "Укрексімбанку" Гриценка затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури

2 хв читати
Главу "Укрексімбанку" Гриценка затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури

У Києві правоохоронці затримали голову "Укрексімбанку" Олександра Гриценка в рамках розслідування кримінальної справи, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

"Ніякого викрадення одного з членів правління АТ "Укрексімбанк" не було. Він був затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом). Затримання відбувалося виключно в рамках діючого законодавства. Зараз затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання", - написала Гітлянська в Фейсбук.

Вона додала, що за подальшими коментарями слід звертатися до Генеральної прокуратури України, яка веде це розслідування.

На сторінці СБУ в "Телеграм" також зазначено, що "зокрема, він (затриманий - ІФ) підозрюється в сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом високопоставленими особами часів Януковича". "Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів. Затримання відбувалося виключно в рамках чинного законодавства. На даний час затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому забезпечено право на захист і спілкування з адвокатами", - зазначається в повідомленні.

Раніше ЗМІ, зокрема телеканал "Прямий", повідомили, що невідомі викрали Гриценка, його сім'я звернулася до правоохоронних органів.

За словами родичів Гриценка, невідомі забрали його в чорний автобус на очах у дитини, з якою він гуляв.

Водночас член наглядової ради Укрексімбанку, радник президента Володимира Зеленського Вікторія Страхова написала у Facebook: "Будь ласка, не обривайте мені телефон/месенджери тощо. - Нікого не викрадено. Зачекайте на офіційну заяву правоохоронних органів".

Агентство "Інтерфакс-Україна" наразі не має інформації правоохоронців з цього питання.

Гриценка призначили на посаду голови правління "Укрексімбанку" в серпні 2014 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА