19:17 16.11.2019

У справі про загибель 14-річного підлітка в Прилуках проводять 17 експертиз

2 хв читати
У справі про загибель 14-річного підлітка в Прилуках проводять 17 експертиз

За останній тиждень правоохоронці провели 17 додаткових оглядів місця події, де 29 жовтня було знайдено тіло 14-річного школяра Дениса Чаленка, повідомив заступник голови Національної поліції України - начальник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

"За цей тиждень проведено 17 додаткових оглядів місця події. За їх результатами вилучено багато речових доказів: починаючи з одягу і закінчуючи предметами, які вилучали як самі слідчі, так і родичі, які надавали ці предмети для експертиз", - цитує Цуцкірідзе прес-служба Нацполіції.

За його словами, поліція вже провела 6 слідчих експериментів за участю осіб, які стали очевидцями події. Найближчим часом відбудеться слідчий експеримент за участю батька загиблого школяра.

Цуцкірідзе повідомив про притягнення місцевих поліцейських до відповідальності за порушення, допущені на початковому етапі встановлення обставин загибелі дитини. Водночас він запевнив у готовності поліцейських об'єктивно і неупереджено розслідувати цю справу.

"У вас буде право ознайомитися з матеріалами кримінального провадження. Ваш контроль за розслідуванням має бути, але тиснути ні активістам, ні родичам, ні ЗМІ на слідчо-оперативну групу я не дам. Я зацікавлений в ефективному розслідуванні", - наголосив Цуцкірідзе.

Як повідомлялося, 29 жовтня в м. Прилуки Чернігівської області біля залізничних колій знайшли тіло 14-річного підлітка Дениса Чаленка.

У облполіції відзначили, що правова кваліфікація, у якій відкрито провадження, а це ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення експлуатації залізничного транспорту, що спричинило загибель людей), є попередньою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА