09:00 17.11.2019

Президент США виступає проти оприлюднення його податкових декларацій, звернувся до Верховного суду

2 хв читати
Президент США виступає проти оприлюднення його податкових декларацій, звернувся до Верховного суду

Президент США Дональд Трамп звернувся до Верховного суду США з проханням заблокувати рішення суду нижчої інстанції, який зобов'язав бухгалтерську компанію Mazars передати податкові декларації Трампа демократам у Конгресі, повідомляє "Голос Америки".

Один позов до Верховного суду містить прохання заблокувати відповідне рішення Апеляційного суду Федерального округу Колумбія, ухвалене у середу. Інший позов просить заблокувати аналогічні вердикти нью-йоркських судів, які зобов'язали Mazars передати особисті та корпоративні декларації Трампа за 2011-2018 роки.

Адвокати Трампа назвали ці рішення незаконними, нагадавши, що вперше Конгрес намагається отримати таку інформацію щодо чинного президента США. На думку адвокатів, якщо Конгрес отримає ці декларації, він придбає широкі можливості "збирання бруду на політичних супротивників".

У 2016 році Трамп порушив багаторічну американську президентську традицію і відмовився добровільно публікувати свою податкову декларацію.

Раніше екс-віце-президент США, конкурент Трампа на виборах президента США 2020-го року, Джо Байден заявив, що американці мають право знати, що Трамп "ховає у своїх податкових деклараціях".

"Президент Трамп звернувся до Верховного суду, щоб заблокувати оприлюднення його податкових декларацій. Щось там у них має становити загрозу, але наразі все це лише спекуляції. Дуже багато поставлено на кін. Розмежування гілок влади. Легітимність суду. Відповідальність президента", - коментує американський медійник-ветеран Ден Ратер.

Сам президент США неодноразово наполягав, що не оприлюднює свої податкові декларації, бо його фінанси проходять аудит. Трамп також називає увагу до його податкових декларацій частиною намагань Демократичної партії США вплинути на результат президентських виборів.

"Я виграв вибори 2016-го року частково і через те, що мої податкові декларації не було оприлюднено через аудит, який я проходжу, і виборцям було байдуже до цього. Сьогодні радикальні ліві демократи, хочуть повторного розгляду цього питання. Зробити це частиною виборів 2020-го року!", - написав президент США у Твіттері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА